Kategorier
Hemstädning

Få ordning i studentlyan

Nu närmar sig den nya terminen med stormsteg och det är dags att återgå till vardagen med tentor och plugg. När man har mycket att göra är det lätt att det blir oordning. Vi ger några tips på hur du håller det städat i din studentbostad.

Rensa ut onödiga saker

Rensa ut sådant du inte behöver eller använder. För kurslitteratur och kläder finns en bra andrahandsmarknad, speciellt i studentstäder. Sälj på tradera, facebook market eller blocket. Du kan också dra ihop några kompisar och köra en vanlig hederlig loppis. Efter sommaren strapatser kan det säkert vara bra med lite extra klirr i kassan.

Var sak på sin plats

Nu när du bara har sådant hemma som du använder så kan du ge varje pryl ett hem. Har du flera flera likadana saker av samma sort kan det vara på plats att de får en egen låda eller ask. Sätt upp hyllor så att du har någonstans att ställa dina lådor och askar. Det är också bra med hyllor för då kommer grejerna upp från golvet.

Städa regelbundet

Även den som bor litet måste städa annars blir det smutsigt och äckligt. Toaletten skall städas minst en gång i veckan. Byt lakanen minst varannan veckan, helst oftare. Bor du i ett kollektiv där städschemat inte riktigt fungerar som det borde? Kanske är det dags att ni anlitar hemstädning så att ni slipper framleva er tillvaro i smuts och lort. Ni kan anlita hemstädning i Örebro och i de flesta städer i Sverige.

Växter som gör underverk

Att ha lite växter gör under för trivseln. Dock måste de skötas annars blir effekten motsatt. Det finns vissa växter som inte kräver särskilt mycket skötseln men som ger tillbaka väldigt mycket. Ett exempel är svärmorstunga. Den behöver inte särskilt mycket vatten för att hålla sig grön och fin. Dessutom renar den luften från giftiga kemikalier!