Kategorier
Flyttstädning

Flyttstädning i Stockholm: Glömda detaljer för en smidig flytt

Banankartonger, tidningspapper, sopsäckar och annat emballage. Sortering och återbruk. I samband med flytt är det mycket att ordna och komma ihåg, du glömmer väl inte det viktigaste?

När du i tanken redan flyttar in i ett fläckfritt och skinande blankt, helt nytt hem, är det lätt att ha bråttom och stressa, vilket kan leda till att viktiga detaljer glöms bort. Efter att ha bott i ett hem under en längre tid tenderar man att bli hemmablind. Har du hunnit glömma kaffefläcken i kökstaket och hårstråna som fastnat i avloppet i badrummet? Kanske har du inte en tanke på att det är dammigt högst upp i skåpen. Allt du vill är att komma vidare i ditt liv. Med all rätt är vi fullt fokuserade på oss själva och vart vi är på väg, men glöm för all del inte att någon ska flytta in i din gamla bostad. Den ska bli någon annans nystart.

Om du gör upp en lista på allt som ska ske i samband med flytten så känns det bekräftande och skönt att pricka av och dessutom är det mindre risk att du glömmer något bara i farten. Gör listan i lugn och ro, googla ”flyttstädning i Stockholm” och finn bra listor över allt som ska och behöver göras. De vanligaste grejerna är ju enkla att komma ihåg, alla kan ju dammsuga och torka golv, eller hur? Brukar du tvätta fönster? Nu måste du. Ta en titt under badkaret, öppna upp avloppet både där och under tvättstället. Där ska inte ditt hår ligga och vänta på nästa hyresgäst. Kolla även in motsvarande i köket. Har du lampkupor som tillhör bostaden, kanske i badrum och kök, ta en titt i dessa och släpp ut gamla döda småkryp och skölj ur damm.

Viktiga åtgärder för en fullständig flyttstädning

Förutom själva flyttstädningen i bostaden så är du ju skyldig att tömma och sopa ur förråd, matkällare och/eller annat, kanske garage, som du hyrt (eller ägt) tillsammans med bostaden. Vad har du för abonnemang, har du meddelat elleverantören att du flyttar? Hur är det med bredband och larm – är det avtal som ska sägas upp, flyttas eller föras över på nästa person? Har du koll på var samtliga nycklar finns och har du lämnat förrådet olåst? Med en lista över allt går saken på ett kick!

Sista checken – Riktigt stora kom ihåg för din flyttstädning

Sista checken innan du låser dörren till ditt gamla hem bör inkludera de stora punkterna. Töm och städa förråd och garage noggrant. Dubbelkolla alla avtal och abonnemang, se till att elleverantören är informerad om flytten och ordna med överföring av bredband och larm. Kontrollera även att samtliga nycklar är samlade och att du inte har lämnat några utrymmen olåsta. Att inkludera ”flyttstädning i Stockholm” i din sökning ger dig tillgång till professionella tjänster som kan underlätta den sista fasen av din flytt.

Genom att vara noggrann med detaljerna och följa en välskriven lista kan du säkerställa att din gamla bostad är redo för nästa kapitel, samtidigt som du själv kan se fram emot en fräsch start i ditt nya hem.